Evangélikus Közéleti Blog

KötőSzó

Imádság Párizsért, Bejrútért, Bagdadért

2015. november 17. - KötőSzó

imadkozo_kezek.jpg

Kegyelem Istene, kinek jelenléte megtart minket minden helyzetben; erőszak, terror és veszteség közül szólunk most hozzád, hogy megnyugvást találjunk szeretetedben. Hinni akarjuk, hogy bár épp elviselhetetlen a háború és a megosztottság, a te Országod, melyben minden nép együtt, békében kap helyet, el fog jönni.

Adj nekünk reményt és bátorságot, hogy ne adjunk föl emberségünkből, ha a halál árnyékának völgyében járunk is.

Imádkozunk párizsi, bejrúti és bagdadi felebarátainkért, akiket csendes hétköznapjaik közben – munkában, játék közben – gyilkoltak meg könyörtelenül.

Mi mind a félelem túszaivá váltunk, félelemben az eszkalálódó erőszaktól, melynek a végét még nem látjuk.

Haragban, gyászban és reménységben nyitjuk meg szívünket Hozzád; hogy mind azok, akik megmenekültek, és akiknek az élete örökre megváltozott békét, megnyugvást és erőt találjanak Tenálad. Hálát adunk azokért, akik ismeretlenül is segítettek, akik a sérülteket ápolták, akik szakmájuk miatt vagy attól függetlenül rohantak a lángok és lövések hangja felé, hogy másokon segítsenek.

Meddig még? - kérdezzük Tőled. Bocsánatért esedezünk, amiért mi magunk is megtűrtük az ellenségeskedést, és passzívan figyeltük az erőszak térnyerését. Gyászoljuk a közösségeink fokozatos erodálását, a félelem térnyerését, mely árnyat vet a közügyeinkre. Gyászolva imádkozunk, emlékezve az életekre, melyeket testben vagy lélekben megtört az erőszak.

Bátorságért imádkozunk a szenvedők számára: Bölcsességet kérünk a vezetőinknek, akik dacolnak a veszéllyel és koordinálják a mentést, és

kérünk téged, hogy a gyászunk és dühünk arra sarkalljon minket, hogy a béke uralkodásán munkálkodhassunk, ahol bárány és oroszlán együtt élhet, és ahol a terror nem tartja rabságban az életünket.

Átengedjük a Te lelkednek szemünket, szívünket és kezünket; hogy átjárj bennünket mint éltető vízfolyam.

Jézus Krisztus nevében imádkozunk, aki gyógyító és világosság. Ámen.

Szerző: Laurie Ann Kraus, a Presbyterien Disaster Assistance munkatársa 
Fordította:  Földessy Árpád
Eredeti cikk: A prayer for Paris, Beirut, and Baghdad

Fotó: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr348084082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andreas · http://www.garainyh.hu 2015.11.18. 17:28:05

Az imádság összeköti az embert Istennel. Ezért a mai (2015. nov. 18-i)bűnbánati- és imanapon imádkozzunk önmagunkért, egyes szám első személyben, Dávid szavaival:
"Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem! Mert tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted. Tisztíts meg izsóppal, és tiszta leszek, moss meg engem, és fehérebb leszek, mint a hó. Rejtsd el orcádat vétkeim elől, töröld el minden bűnömet! Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen, hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád. Nyisd meg ajkamat, Uram, és dicséretedet hirdeti szám." (Forrás: Zsolt 51; válogatott versek a RÚF szerint)
Közli: Garai András www.garainyh.hu