Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hirtelen nagycsaládos lett a grazi katolikus püspök

Új lakói vannak a grazi püspöki hivatalnak: Wilhelm Krautwaschl püspök 9 szíriai menekültet fogadott be a püspöki hajlékba.

Szöveg: Perintfalvi Rita

menekult_puspok_graz.jpg

A Derstandard.at beszámolójában Eman (39) az édesanya a család meneküléséről mesél, ahogy Jordánián, Törökországon és Görögországon keresztül eljutottak Európába. Közben túl kellett élniük egy nagyon veszélyes utazást egy felfújható csónakkal. A házaspár szemei akkor telnek meg könnyel, mikor a legidősebb fiúkról kezdenek el mesélni. A fiú húsz éves és Bécsben arra vár, hogy felesége és közös csecsemőjük megérkezzen a jordániai menekülttáborból. Az anya reméli, hogy mindez még a tél beállta előtt sikerül. A család többi tagja nagyon örül a püspöki lak nyújtotta biztonságnak és megnyugvásnak a viszontagságos menekülés után.

A steiermarki egyházmegyében a Karitász már 2014 októberében elkezdett a menekültek számára szálláshelyeket keresni és azokat előkészíteni. Jelenleg több mint 800 menekült él a katolikus egyház különböző intézményeiben. A grazi püspöki udvarban rajtuk kívül él még egy fiatal osztrák házaspár is, így Krautwaschl püspök számára a nyüzsgő ház egyáltalán nem ismeretlen. Egyébként ő maga egészen a szenteléséig egy diákotthonban lakott.

Az egyház története során sok püspök mutatta meg saját életével, hogy mennyire fontos a szegények és a kitaszítottak felé való fordulás, az ő befogadásuk. Mert ezek a történések, emberi gesztusok az egyház valódi kincsei.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr117967182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása