Utolsó kommentek:

meglévő alap 2018.04.22. 16:50:59

Mivel e földön emberek alkotják az egyházat az ember ingatag és cselekszi a rosszat és kerüli a jót, még ha nem is akarja. Szíve szándéka gonosz. Kár itt bármiben keresni a problémát. Sok oka van, de legfőbb maga az ember, aki velejéig romlott.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Jakab.gipsz 2018.04.20. 16:52:20

@TanNé: Felejtsd el ezt a judeo-keresztény kontinuitás, (folytonosságot).

Honnan szeded ezt a badarságot.

A zsidó papok Jézusnak még a nevét sem ejtik ki a szájukon.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Leooo 2018.04.20. 15:24:03

Fentieket olvasván ---> Én már csak egy kávét kérek! Valamint egy kényelmes fotelt, hogy nyugodtan nézhessem a színdarabot...

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

pioneer2016 2018.04.20. 15:11:34

A legegyszerűbb be sem lépni. A hitközösségek ma egy elkorcsosult vezetőkkel irányított hamis gyülekezetek. Semmi közük a valláshoz. Amikor egy pap, vagy egyházfő nyíltan politizál és uszít, az egyszerűen hányingert keltő. Láttunk erre jó néhány példát a választások környékén. Még jó, hogy mindig is undorodtam ezektől.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.04.20. 14:46:00

és ez a FŐ ERKÖLCSI OK:

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.04.20. 14:38:27

"Ettől fogva a tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és már nem jártak vele. Jézus azért így szólt a tizenkettőhöz: »Talán ti is el akartok menni?« Simon Péter azt felelte: »Uram, kihez mennénk? Az örök élet igéi a tieid." /János 6:66-68/

Jézust, aki mindenben tökéletes volt, is el-el hagyták a tanítványai. Fenti példában pl. sokan. Szóval az elhagyás nem mindig az elhagyott bűne, az elhagyónak is érdemes önvizsgálatot tartania. Egy közösség akkor jó, ha oda adni jönnek az emberek. Ha valaki csak kapni akar és azt nézi, hogy milyen szinten szolgálja ki a közösség az ő igényeit, akkor előbb-utóbb a legjobb gyülekezetet is el fogja hagyni.
Ezzel persze nem állítom, hogy a cikk pontjai ne lennének igazak, csak nem adnak teljes képet.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Jakab.gipsz 2018.04.20. 14:26:58

@Kivlov:

Pontosabban a liberális, ateista-zsidó filozófusok ármánykodása, a keresztény kultúra és a protestáns etika ellenében.

Ne higgy, valósítsd meg önmagadat, politikailag korrekt módon.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

steery 2018.04.20. 14:25:18

Amiről itt nagy szemérmesen hallgatnak, az a kilépés a tapasztalt nyilvánvaló hazugságok, manipulációk, képmutatások miatt, illetve a szexuális zaklatások előli menekülés.
Mivel ma már nem börtön az egyház, ahonnan nem lehet kilépni (megszökni) súlyos következmények (bosszú és retorziók) nélkül, persze, hogy lelécelnek onnan az emberek, ha azt látják, hogy rossz a közösség és csak elvesz tőlük, de nem ad nekik semmi építő, hasznos, fontos dolgot.

Mit gondoltok, miért reinkarnálódott olyan sok (milliárd!) lélek mostanában ide a Földre? Mert ugyanilyen alapvető bajok vannak a túlvilágon is és a lelkeknek tömegesen elegük lett a túlvilág kínálta problémákból, amiket sem ők, sem az istenek, sem a sátánok, sem a főisten nem tudott megoldani. Így inkább a lábukkal (lelkükkel) szavaztak és eljöttek ide a földi pokolba. Nyilván azt remélték, itt majd jobb lesz. Épp csak arról feledkeztek meg, hogy a dolgok nem maguktól lesznek "jók". Azzá tenni, építeni, teremteni kell őket. És aztán fenntartani a rendszert. Ami viszont nem megy egyetértés, együttműködés, rend, törvények és kellő szigor nélkül. Szóval a nagy lelki migráció magával hozta mindazokat a társadalomszervezési és irányítási problémákat is, amik korábban csak a túlvilágot nyomasztották. De nem oldotta meg őket. Mert semelyik földi közösség nincs felkészülve ezen kihívások eredményes kezelésére. Itt tartunk most.

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.20. 13:43:30

A migrincspátyolgatás ami most aktuális ok a kilépésre. Ebben azért nagy különbségek vannak az egyházak és az egyházi vezetők között. A hívek nagy része - mint bármely más épeszű ember - nem kér a migrincspátyolgatásból, az egyházi hierarchia csúcsán viszont ezt nyomatják kötelező jelleggel

Én az összes ilyet elküldeném hittérítőnek valelyik iszlám országba. Seperc alatt megköveznék őket, így legalább mártírként szerezhetnének dicsőséget maguknak, nem a saját felekezetük légköét mérgeznék

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Kivlov 2018.04.20. 12:55:32

" Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból"

csak egy: liberalizmus...

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Alick 2018.04.20. 12:50:04

A keresztény egyházak erőssége a jó közösségek.
Egyébként Istennel egyedül is tud beszélni az ember...

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.20. 06:37:05

Pontosan ezen okok mentén merült fel bennem az, hogy szükség van-e gyülekezetekre. A legtöbb esetben több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak. És ha sikerül is kialakítani valahol egy jó közösséget, az is csak ideig óráig tart, mert előbb utóbb önmaguktól kialakulnak a problémák

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

Görög Zoltán 2018.04.19. 14:08:07

6. A víz és a bor fennforgások. ☹️

Bejegyzés: Öt ok, amiért az emberek kilépnek az egyházból

fizikaland 2018.04.16. 10:06:07

Kedves Gondolkodó Barátaim!

Megpróbálok nagyon rövid lenni, hogy ne éljek vissza a megtiszteltetéssel, hogy elolvassátok soraimat.
Jómagam fizikus vagyok, önálló, saját magam által kialakított világképpel, a materializmus talajáról indulva jutván el egy személyes istenképhez, amely aszimptotikusan konvergál a zsidó-keresztény Isten eszményéhez (" Az Isten itt állt a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot...").
Meglátásom szerint mi emberek mindannyian egy a priori ellentmondás kelepcéjében vergődünk: a Csányi Vilmos által leírt biológiai ösztönlény és az ösztöneit meghaladó morális és racionális képességekkel megáldott isteni lényeget hordozó EMBER skizofrén állapotában. Egyénenként nagyon eltérő, hogy az egyes emberekben melyik fél dominál, sőt valljuk be, hogy adott személy esetén is időben változó, szituáció-függő, hogy melyik kerekedik felül. Az ösztönlény voltunk sikerorientált (ezt követeli meg tőle az egyed- és fajfenntartás genetikusan beégetett axiómája), mivel pedig társadalmi lények is vagyunk, ezért a többi ember magunk mellé állítása a siker záloga. Frank Crane szerint: "A siker titka az, hogy képesek legyünk megváltoztatni emberek véleményét. Ettől lesz valaki jó ügyvéd, jó politikus, jó fűszeres." A másik (isteni) lényünk pedig felteszi a kérdést, hogy milyen eszközök vethetők be ennek érdekében? Ezt a belső ellentmondást jól illusztrálja, ha ugyanazon személytől (Frank Crane) idézek: "A vita nem mindenki számára jelenti ugyanazt. A kiművelt, higgadt elmék számára izgalmas játék, melynek célja az igazság feltárása, a kusza és fegyelmezetlen elmék számára csata, amit meg kell nyerni, még ha az igazság bele is pusztul."
Magam részéről aktuálpolitikai szempontból ez az ellentmondás úgy jelenik meg, hogy míg leghalványabb kétségem sincs a keresztény-nemzeti-polgári értékek fölényében a ultraliberális-nihilista-nyítltársadalom-monetáris transzparensekkel szemben, addig a mód, ahogyan az általam becsült fenti értékeket politikailag reprezentáló FIDESZ ezeket megjelenítette, képviselte a kampánya során az elszomorít, sőt elborzaszt (talán nem kell részleteznem mikre gondolok). Egyedüli magyarázatuk erre az lehet, hogy a kampányt nem az ilyen blogokat olvasó emberekhez, hanem a sajnálatosan túlnyomó többséget képviselő dominánsan ösztönlény emberekre igazították.

Bejegyzés: A bálványimádás és politikai idiotizmus jelei a választási időszakban

Kodácsy Tamás 2018.04.11. 11:52:35

A cikkben idézett Tim Keller könyve már magyarul is megjelent! Mea culpa. Megrendelhető a Harmat Kiadónál:
www.harmat.hu/uzlet/balvanyaink/

Bejegyzés: A bálványimádás és politikai idiotizmus jelei a választási időszakban

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 10:19:47

@vuvuzela importőr:

A nép nem kér a zuhanó és dekstruktív, nyugati rendből. Ez van.

Nem kell se elnyomás, se vilkommenboozieság, se "jogok" perverzeknek, se Soros gágogása. Pont!

Bejegyzés: Hangolódó #88 | Választások

vuvuzela importőr 2018.04.09. 09:22:03

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: de jó, most építhetjük mi is az igazi demokráciát Putyin és Erdogan instrukciói alapján. Kis szerencsével 4 év múlva már nem lesz ellenzéki jelölt mert balesetet szenvednek vagy visszavonulnak a választások előtt, mint Egyiptomban. \o/
mit nekünk Európa, István egy liberális g3ci volt

Bejegyzés: Hangolódó #88 | Választások

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 06:24:38

Sikerült legyűrni az euroatlantista fenevadakat, a nyugati nagytőke csicskásait, a filantlop gazemberek szolgáit - egy szóval: ballibageddón!

Bejegyzés: Hangolódó #88 | Választások