Utolsó kommentek:

TGabi 2017.06.24. 00:41:59

A sorozatban bemutatott társadalom inkább valami muszlim disztópia. Csak mivel a"kedves szerző" tudja, hogy ezeket az ordenáré sértéseket 1 keresztény legdurvább esetben is legfeljebb jogi útra tereli, de ha egy iszlám fundamentalistával "jópofizna" ilyesmiken, akkor nem a"humor után fején lenne a dudor" - hanem valószínűleg feje se sokáig lenne.

:S

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Cuhavidéki 2017.06.23. 22:19:24

@Jakab.gipsz: Lehet, hogy az irónő az amerikai hagyományok ellen lázadva írta a könyvet, de az rázta meg,hogy: "Azután elvittük Kelet-Berlinbe és ott már teljesen más volt az élmény: a nézőközönség elnémult. Teljes odafigyeléssel nézték a filmet, majd azt mondták: ez volt az életünk. Mindezt úgy értették, hogy ők is egy olyan országban éltek, ahol fogalmuk sem volt, kiben bízhatnak, ezért folyamatos szorongással járt az, hogy sosem tudhatták, éppen kivel beszélne"
Szóval itt egy "kollektivista" és nem feltėtlenül vallási disztópiáról van szó, mėg ha Latorczai Dóra ezt sugallja is.

24.hu/kozelet/2017/04/24/margaret-atwood-el-kell-mondani-a-velemenyunket-amig-meg-megtehetjuk/
fee.org/articles/the-handmaids-tale-is-a-collectivist-dystopia/

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

annalovacska 2017.06.23. 22:18:46

láttam. mindenkinek ajánlom. egyáltalán nem vallási szempontból.
döbbenetes az üzenete.

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Mezőföldi 2017.06.23. 19:06:48

Nekem egyáltalán nem tűnik ez keresztényellenes sorozatnak, hiszen a sok szörnyűség ellenpontozásaként June tiszta szívből szól Istenhez, a megpróbáltatások ellenére is. Nekem inkább azt üzeni, hogy az ember milyen torzszülöttet képes létrehozni, amikor elveszíti az élő hittel a kapcsolatot, és csak a hatalom, valamint saját maga érdekli.

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Elek József 2017.06.23. 17:15:48

Nem láttam a filmet, ezért csak a cikkben leírtakra tudok reagálni. A szélsőségeket szélsőségesen bemutatni csak akkor helyes, ha az üzenet hangsúlyozza, hogy szélsőséget mutat be! Ellenkező esetben kontra-produktív! Talán ez az, ami miatt jogos a felháborodás olyan emberek részéről, akik szerint a bemutatott és a leírt jelenségek nem a fundamentalista keresztényekre jellemzőek, hanem pont a fundamentalizmustól eltévedt és elkorcsosult szektákra. Az index cikke ezért igazságtalan! Egyébként én úgy tudom, hogy az evangélikusok valamikor fundamentálisnak definiálták magukat!

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Jakab.gipsz 2017.06.23. 17:03:57

@Amok: Igazat beszélsz !

Az ateisták marxisták bűne rémtettei pedig agyon vannak hallgatva.

Mint ahogyan az iszlám és a zsidó fundamentalistáké is.
Ezek a neo-marxista libbsik, csak a kereszténységről tudnak és mernek hazudozni.

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2017.06.23. 17:02:40

@kilgortrout: Pont ezt akartam írni én is!! "Keresztényezik" itt a cikk szerzője, miközben egy egy sima muzulmán vallási állam képe lett csak "átfazonírozva"--nem is értem, miért nem perlik plágium miatt a filmeseket a muszlimok! (smile lenne itt, ha tudnám, hogyan kell)

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

kilgortrout 2017.06.23. 16:36:16

Nem ismerem a sorozatot, de így a leírás alapján nem annyira disztópia. A nők jogait és szerepét illetően egy mai, iszlám törvények alapján működő ország-mondjuk Szaúd-Arábia medellje.

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Amok 2017.06.23. 15:45:10

Szánalmas, amikor a liberális globalista, keresztényellenes politikai és értelmiségi elit által vezetett, posztkeresztény és iszlamizálódó Nyugat korában is kényszeresen a keresztény fundamentalizmussal riogatnak. De legalább érthető, hisz ezt a liberális globalista elveket terjesztő szórakoztatóipar egyik zászlóshajóján, a HBO-n teszik.

Még szánalmasabb (és érthetetlen), amikor a keresztények ezeket a műveket komolyan veszik.

Érdekes lenne megvizsgálni azt is, hogy, hogyan vált a kereszténység egy harcra kész, expanzív, férfias vallásból az önfeladás és a férfiatlanság vallásává.

Bejegyzés: A Szolgálólány meséjének világa tényleg keresztény fundamentalista disztópia

Ludwig Lutheranus 2017.06.22. 19:16:39

Nagyon jó kezdeményezés STOP
Kérem folytatni STOP
Olvassa el mindenki STOP
Erős vár a mi Istenünk STOP
;)

Bejegyzés: Evangélikus gyorstalpaló

Serény Vélemény 2017.06.21. 09:34:25

"I. Korintus levél:3:11 Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, amely vettetett, mely a Jézus Krisztus."

Egy kicsit olyan ez, mint ha Filippiben (lásd még Apcsel 16.) a szolgálaton kívüli Püthia -- "a pithon szellemével megszállt szolgálólány" -- " παιδίσκην τινὰ ἔχουσαν πνεῦμα πύθωνα" -- indítványozta volna Pál apostol teamjének, hogy rendezzenek konferenciát azzal a címmel, hogy "a kereszténységben démont űzni nem igei".

Na most a teológiailag túlképzettek számára szeretném megjegyezni, hogy az a Püthia nem egy kispályás feminista genderológus "doktor" volt, hanem egy, a Delphoi-i jósda felavatott papnője, akinek az "összefüggéstelen", kábítószer és vagy kábító hatású gáz belégzése miatti önkívületi állapotában elmondott jóslatait a jósda papjai fordították le, ezzel nagyjából hatással lévén az egész európai és közel-keleti történelemre. (lásd még:
hu.wikipedia.org/wiki/Delphoi ).
Ráadásul ez a szolgálólány (gonosz) természetfeletti forrásból - lásd még "pithon szelleme" -- 100%-os igaz kijelentést tett a keresztényekre: "Ezek az emberek a magasságos Istennek szolgái, kik néktek az idvességnek útját hirdetik."

Mégis az egészben volt egy olyan csavar, ami miatt egy igaz Isten igazi apostola nem érezte magát komfortosan azzal kapcsolatban, hogy pont egy ilyen démonizált nő fogja segíteni a világevangelizációt a 100%-os pontosságú ténymegállapításával, ezért fogta magát és a Szent Szellemtől kapott kijelentés és hatalom által kiűzte ezt a démont a nőből, ezért gyakorlatilag az egész város felbolydulását és a saját üldöztetését, majd később mindezeknek mintegy folyományaként egy jelentős gyülekezet megalakulását okozva.

Drága jó tezsvérek, TI tényleg azt hiszitek, hogy ez a nő, ez a gendorológus boszorkány, akinek minden tevékenysége a TI Istenetek elleni lázadás, és az ebben a lázadásban való részvételre szítás, és a kereszténység alapjai ellen elkövetett uszítás - lehetőleg minél alaposabban - bármi jót akar nektek, amikor ilyen körkérdéseket intéz hozzátok?

TI azt hiszitek, hogy a benne levő démonok, és azok az ideológiák, amelyek ezek termékei bármivel is jobbak, mint az első századi Püthia démonjai, és ideológiái?

Bejegyzés: "Ha Jézus nem volt radikális, akkor senki"

Serény Vélemény 2017.06.13. 16:46:34

A keltető az langyos. Se nem meleg, se nem hideg, hanem pont langyi.
Mit csinál Jézus Krisztus a langyosokkal?

Bejegyzés: Hűtőszekrény vagy keltetőgép az egyház? – Bácskai Károly pünkösdi meditációja

logikus4 2017.06.10. 15:19:54

A Szentlélek jelképe hagyományosan a galamb. Kotlott vagy sem, az emberi természetet ismerve gyaníthatjuk, hogy valójában héja volt.

Elrugaszkodott volna Istenről azt feltételezni, hogy fekete? A legősibb emberek minden bizonnyal fekete bőrűek voltak, és napjainkban rohamosan növekszik a fekete keresztények aránya. Ámde ma már Amerikában él a legtöbb keresztény hívő, és a földrész őslakosait sem tehetjük ki a szegregáció megalázó következményeinek. És ne rekesszük ki az eltérő szemléletű híveket se, ezt leghatásosabban azzal demonstrálhatnánk, ha Istenről sem tételeznénk fel kritikátlanul a heteroszexuális irányultságot. A bölcsesség, a szépség és a születés keresztény képeit ennek megfelelően fekete+indián keverék, tehát zambó kevert rasszba tartozó, leszbikus vagy biszexuális Istennőt ábrázolva jeleníthetjük meg korszerűen.

A fékek és ellensúlyok rendszerének szellemiségét követve a Boldogasszony(ok)ról sem tételezhetjük fel, hogy nő(k), tehát Boldogfi, Boldogúr, esetleg Boldogfiak, Boldogurak lenne a méltó megfelelője napjainkban.

A cikk ugyan mellőzi Krisztust, de ejtsünk szót róla is. Tudjuk, hogy Istennő fia ázsiai származású volt, és ugyan hagyományosan az europid nagyrasszba sorolja a többség, de joggal tételezhetjük fel róla, hogy a mongoloid nagyrasszba tartozott, elsősorban a távol-keleti hívők megnyerése érdekében. Valóban fiú volt? Nos, elfogulatlanul mérlegelve a lehetőségeket, nem zárhatjuk ki, hogy se nem fiú, se nem lány, hanem a kettő együtt, azaz hermafrodita. Újjászületéséről pedig a modern tudományos ismeretek birtokában joggal tételezhetjük fel, hogy inkább szimbolikus lesz, tehát zombiként tér vissza Isten ereje és kegyelme folytán, ahogy a halottak feltámadása is erre utal. Hiánypótlónak nevezhető ökumenikus alkalmunk nyílt kijelenteni, hogy a Fiú külseje alapján egyik nagyrasszba sem sorolható albínó.

A hermafrodita, albínó zombi Jézus második eljövetelét követő végítélet minden bizonnyal valóban a harag napja lesz.

Bejegyzés: A bölcsesség, a szépség és a születés keresztény képei

Jakab.gipsz 2017.06.09. 21:31:06

Ideje lenne Isten fogalmát komolyan venni és egy neo-katolizácó lehetőségét is végig gondolni.

Bejegyzés: A bölcsesség, a szépség és a születés keresztény képei

guy2 2017.06.05. 22:12:07

Addig szerintem bizony hűtőgép marad, amíg nem sikerül ennél konkrétabban megfogalmazni a célokat. Pedig a cél szerintem egyszerű: reményt nyújtani. És a félreértések elkerülése végett: a reményre a híveknek és nem az egyháznak van szüksége.

Bejegyzés: Hűtőszekrény vagy keltetőgép az egyház? – Bácskai Károly pünkösdi meditációja