Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #96 | Mesterházy Balázs

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Mesterházy Balázs evangélikus lelkész készítette.

my_post_copy_2_14.jpg

A ’80-as években még B. Tóth László Poptarisznyáját hallgattam a rádióban, aztán a ’90-es években Beatles-lemezeket gyűjtöttem, egy barátommal együtt másoltuk a kazettákat a Pearl Jamtől a Queenen át az Európa Kiadóig. Gimnáziumi kedvenc lemezem egyértelműen az R.E.M. Automatic for the People albuma volt, ami szerintem a kategóriájában a mai napig az egyik legerősebb zenei anyag. Természetesen meghatározó volt a U2-val való találkozásom, és az azóta is tartó „Sting-szerelem”.

Most az „ünnepi félév” lezárásával egy olyan válogatást szeretnék mégis megosztani, amelyben már nemcsak ezek a karakterformáló elemek szerepelnek, hanem frissebb slágerek is, külföldi és magyar feldolgozások, amelyek az utóbbi időben valamilyen módon inspiráltak, megérintettek, elgondolkoztattak, megragadtak.

Mivel abszolút kapcsolati embernek tartom magamat, ezért a legtöbb dalhoz, lemezhez kötődik egy arc, egy találkozás is.

Azt kívánom a hallgatóknak, hogy az előttünk álló időszakban mi is tudjunk úgy tekinteni akár horizontális, akár vertikális irányú kapcsolatainkra, hogy küzdelmeink, hitünk, reménységünk új lendületet kaphassanak.

Számok listája:

  • R.E.M. – It’s The End Of The World As We Know It
  • Counting Crows – Round Here
  • Paul McCartney – Queenie Eye
  • Cseh Tamás – Csönded vagyok
  • Rúzsa Magdi & Torres Dani – Pieces Of My Heart (Janis Joplin)
  • Palya Bea – Szabadon
  • Sting – Fragile
  • Loreena McKennit – All Souls Night
  • Johnny Cash – Personal Jesus (Depeche Mode)
  • U2 – With or Without You
  • Queen & George Michael & London Gospel Choir – Somebody To Love

A mai válogatást Mesterházy Balázs evangélikus lelkész készítette.

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

Mit gondolsz a mai válogatásról? Merre induljon a következő Hangolódó?

Írd meg véleményed, szám- és témaötleteid kommentben, nyilvános Facebook-csoportunkban vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr314012474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása