Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #89 | Választások után

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index Kult rovatának szerzője készítette a választások utáni hangulatról.

my_post_copy_2_8.jpg

Hétfőn az ország egy része nagyon csalódott volt.

Hétfőn, illetve azóta mindennap újra felkelt a nap, hiába tűnt úgy: most itt a vége. Persze lehet, hogy az elmúlt évekhez képest még többen kelnek majd útra és hagyják maguk mögött Magyarországot, mert úgy érzik, hogy itt nem tudnak vagy itt nem érdemes élni. Azoknak, akik viszont itt maradnak, valahogyan meg kell békélniük a helyzettel.

Az ujjal mutogatás, az árokásás biztosan nem segít azon, hogy ne kerüljünk újra ilyen helyzetbe. Bármilyen nehéz is, de ilyenkor még nagyobb szükség van a türelemre, az érdeklődésre, az empátiára és a szeretetre, hogy megértsük a másikat. Lehet, nehéz most elhinni, de a szeretet, az elfogadás sokkal erősebb, mint a gyűlölet és a kirekesztés.

Egyetlen válogatással nem lehet megváltani a világot, de ezután a néhány dal után hátha könnyebb lesz munkába vagy egyetemre menni, nyitottabbnak és kedvesebbnek lenni a másikkal, még ha nem is vagyunk azonos véleményen.

Számok listája:

  • George Ezra –Pretty Shining People
  • Katy Perry – Roar
  • KT Tunstall –- Suddenly I See
  • John Legend – Start A Fire
  • MIKA – Love Today
  • Bastille – Weight Of Living, Pt. II
  • Kate Nash – Foundations
  • Maximo Park – Velocity
  • One Direction – Drag Me Down
  • The Submarines – Anymore
  • Snow Patrol – Open Your Eyes

A mai válogatást Földi Gábor az Index Kult rovatának szerzője készítette. Gábor elsősorban tévéről, sorozatokról, filmekről és zenéről ír, akár szabadidejében is a Régivágásúak blograLegelső podcast adásunk vendége volt.

A válogatás Spotify-on is elérhető. Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

Te milyen hangulatba kerültél a választások után? Milyen dalok jutnak eszedbe erről a hangulatról? Mit gondolsz a mai válogatásról? Merre induljon a következő Hangolódó?

Írd meg véleményed, szám- és témaötleteid kommentben, nyilvános Facebook-csoportunkban vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7113833758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása