Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #69 | Isten országa

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat örök élet vasárnapja alkalmából Isten országáról készítettük.

hang.jpg

Nem tudom, milyen lesz Isten országa, vagy mikor fog eljönni, mégis reménykedem. Reménykedem, mert úgy érzem, tudom, milyen Isten, és ebből kifolyólag következtethetek az ő országára.

Ugyanis mikor Isten Krisztusban eljön a földre, a reménytelenségből remény születik. Az esélyteleneknek esély adatik. A kirekesztettek, a lenézettek, az alábecsültek otthonra és megbecsülésre találnak. A fájdalmakkal, betegségekkel küzdők testi és lelki egészségre lelnek. Az elnémultak megszólalnak, a vakok látnak, a süketek hallanak. Az igazságtalanságból igazság lesz. A bátortalanság, az elveszettség vagy a szégyen érzéséből szabadság. A bánatból öröm, a halálból pedig élet.

Bár mindez nem biztosíték, de reményt ad az embernek, hogy Isten országa valóban olyan lesz, amilyet mi, keresztények mindannyian megtapasztaltunk Jézus Krisztus személyében.

Számok listája:

  • Thelonious Monk Septet - Abide With Me (EÉ 121. - Ó maradj vélem)
  • Bob Dylan - Knockin' On Heaven's Door
  • Sufjan Stevens - Joy To The World
  • Promise - Hazatérés
  • Paul Simon - The Afterlife
  • Belinda Carlisle - Heaven Is a Place On Earth
  • Ray Charles ft. Gladys Knight - Heaven Help Us All
  • Kispál és a Borz - Még Egyszer
  • Radiohead - Videotape
  • Sister Rosetta Tharpe - My Journey To The Sky
  • Heart - Stairway To Heaven

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

Te hogyan képzeled el Isten országát? Neked milyen dal jut eszedbe róla?  Mivel egészítenéd ki a válogatást? Merre induljon a következő Hangolódó?

Írd meg véleményed, szám- és témaötleteid kommentben vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2213357865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása