Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #64 | Változás

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. A reformáció 500. évfordulójára készülve mai válogatásunkat - Luther Márton idézete nyomán - a változásról készítettük.

adobe_spark_12.jpg

Nem a dolgoknak, hanem nekünk kell megváltoznunk érzéseinkben és gondolatainkban, s akkor magunktól tanuljuk meg, hogy ne vágyakozzunk nagy dolgokra. Inkább kerüljük őket, a jelentéktelen dolgokat tiszteljük és keressük. Az ilyen alázat igazi, minden tekintetben megáll, és önmagát észre sem veszi. Ez örömet szül. A dolgok pedig bárhogy változnak - legyenek azok fontosak vagy jelentéktelenek, nagyok vagy kicsik -, a szív változatlan marad.

Luther Márton - Magnificat, 1521 (LVM 5: 226. fordította: Percze Sándor és Takács János)

Számok listája:

  • Nina Simone - Turn! Turn! Turn! (To Everything There Is A Season)
  • Noah And The Whale - The First Days of Spring
  • Pulp - Something Changed
  • Diana Ross - I'm Coming Out
  • Fleetwood Mac - Landslide
  • Agnes Obel - Riverside
  • Simon & Garfunkel - Old Friends
  • 30Y - Ahogy elképzeltem
  • Peter, Bjorn & John - Breakin' Point
  • Al Green - The Lord Will Make a Way

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6113033118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fazekas Sándor vágyakozása Handó Tünde iránt 2017.10.22. 13:42:48

"A választás tétje – ahogy azt belső harcok is mutatják – óriási." .. " Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke, aki szerint nem átlátható az OBH elnökének eljárása, miközben a bírói álláshelyek átcsoportosítása, elvonása, megszüntetése az egyi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása