Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #57 | Ősz

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Blaskó Zsófia készítette, aki a Recorder magazin gyakornoka és a Kultúrpart külsős zenei újságírója. A lista ősz beköszöntének alkalmából készült.

12323-01.jpg

Az ősz a kedvenc évszakom. Nyáron egyszerűen túl meleg van, télen túl hideg, a tavasz, az oké, de akkor nincsenek szépen hulló színes levelek. Lehet, hogy az őszt az elmúlás univerzális metaforájaként is használják, de én sokkal inkább szeretek rá kezdetként tekinteni.

Olyan családi házban nőttem fel, aminek volt egy nagy kertje meg egy hatalmas kandallója, így az ősz nekem általában pontosan annyira giccsesen hangulatos volt meleg teával, süteménnyel, sütőtökkel meg mindennel, mintha a gyerek- és kamaszkorom nagy részét egy Pinterestről szalajtott képen töltöttem volna. Hiába nem élek már vidéken, azért mindig örülök, amikor elkezdem érezni, hogy kicsit kevesebb fok van, mint pár hete volt, hogy a nap hamarabb megy le, mint júliusban, mert ez azt jelenti, hogy nemsokára már izzadás nélkül lehet inni a fahéjas-almás teát. Meg félhomályban Microphones-t hallgatni és közben számot vetni azzal, hogy mi történt az elmúlt 8 hónapban – és mit szeretnénk, mi történjen az év hátralévő részében (vagy a következő iskolaévben).

Nem mindegyik albumot tartom a legőszibbnek, amiről számok vannak ezen a listán, de a Bon Iver, a Neil Young és a Microphones lemezek mindenképpen elejétől végéig meghallgatandók a maximális szeptember-élményért, a róluk kiragadott számok csak amolyan kedvcsinálóként szerepelnek itt.

Számok listája:

  • American Football - The Summer Ends
  • Whitney - No Women
  • Death Cab for Cutie - Grapevine Fires
  • Yo La Tengo - Our Way to Fall
  • Angel Olsen - Acrobat
  • Bon Iver - Towers
  • The Microphones - I Want Wind to Blow
  • Neil Young - Harvest Moon
  • The xx - VCR
  • Future Islands - Seasons (Waiting On You)

A válogatás Spotify-n is elérhető.

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr812798254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása