Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #51 | Linkin Park

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai Hangológónk szomorú aktualitását Chester Bennington, a Linkin Park frontemberének halála adta. A válogatást Lukácsi Katalin készítette.

adobe_spark_9.jpg

Megrázó aktualitása van, hogy ismét egy Hangolódó listát állítok össze. Alig merek most Istenhez fordulni, biztos vagyok benne, hogy Neki most nálamnál is sokkal jobban fáj egy fiatal élet elvesztése. A gyász egyike a legünnepibb pillanatoknak, hogy Istenhez fordulhatunk. Az ember akkor annyira összetöretett és kicsi, hogy már-már megérinti Megváltója szenvedéseit. Chester Bennington öngyilkossága és elvesztése miatt egy Linkin Park listát hoztam. A Linkin Park rajongók, saját ízlésem és istenkapcsolatunk szempontjait figyelembe véve állítottam össze a dalokat.

Mi, magyarok, hálásak lehetünk, hogy még hallhattuk és láthattuk együtt a Linkin Parkot és benne Chestert. Sokunk számára vált feledhetetlen koncertélménnyé az idei VOLT-on tett látogatásuk. Személy szerint hálás vagyok azért a lelki rokonságért, ami ismeretlenül is hozzákötött a bandához, és hogy hozzájárultak ahhoz a valakihez, aki lettem. Köszönöm. Legközelebb a Mennyei Jeruzsálemben hallgatlak majd benneteket újra, már alig várom! De addig is hallgassunk Linkin Parkot, mert az jó. Most már csak bennünk él tovább itt a földön.

Számok listája:

  • New Divide
  • What I've Done
  • Castle of Glass
  • Burn it Down
  • Final Masquerade
  • Hands Held High
  • Nobody's Listening
  • In The End
  • Breaking the Habbit
  • The Messenger

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg. 

Fotó: Csóti Rebeka / Index

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9512677773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása