Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Merünk bátrak lenni? – „Nem szégyellem az evangéliumot”
Missziói nap április 1-jén Aszódon

„A belső körből való nyitás a külső kör felé. A jól megszokott kényelmességből való kilépés és odafordulás másik emberhez, társamhoz. A templom és a gyülekezet falainak átlépése. A keresztyén közösségek, baráti körök, ifik nyitottsága a világ felé. Mert az egyház is a világban van benne. Részesei vagyunk. Nem kell alkalmazkodni hozzá, viszont felelősségünk van, hogy az Ige hirdetése ne rekedjen meg a belső körben. Mégis hogyan tudunk hitelesen, Krisztus tanítványaihoz méltóan élni környezetünkben? Az iskolában a barátaink, tanáraink között, otthon a családunkkal, szomszédokkal, haverokkal. Hogyan szolgáljunk? Hogyan tudjuk megélni hitünket? Valaki a szavak embere, de vannak, akik a tettükkel, életvitelükkel szolgálják az Urat. A kettő természetesen nem zárja ki egymást. Nem szégyellem az evangéliumot. Még az iskolában sem? „Pedig annyira ciki”. Merünk bátrak lenni, megszabadulva a szégyenkezéstől? Mit jelent bízni Jézus erejében, aki ránk bízta az evangélium hirdetését?” – mondja Horváth-Hegyi Ádám teológushallgató, aki Ifióra a gimnazista korosztálynak címmel tart beszélgetést Aszódon az Északi Evangélikus Egyházkerület Missziói napján.misszioi.jpg

Szabadon választható programok, csoportbeszélgetések várják az érdeklődőket április 1-jén Aszódon. Lesznek Bibliaórák a Missziói nap mottóját adó igeszakaszról, de szó esik majd még a beszélgetéseken a gyülekezetplántálás örömeiről és nehézségeiről, az evangélikus öntudatról és ökumenikus gondolkodásról, de lesz előadás „Reformációk, felekezetek és politikai kultúrák Európában” vagy „Keresztényüldözés a 21. században” címmel is.

Az evangélikus testvérek emellett láthatják Ernst Lange: Kilenc kő című mártíriumjátékát az aszódi gimnázium diákjainak előadásában április 1-jei alkalmon.

Gyermekmegőrzésről és gyermekprogramokról az egész nap folyamán gondoskodnak. Az offertóriummal a felvidéki magyar evangélikus testvéreink nyári missziói napját lehet támogatni.

Meghosszabbított jelentkezés: március 26-ig az eszak.lutheran.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4012365505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása