Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Ebben a bódéban lakik Indián | Barátai lakókocsira gyűjtenek neki

Másfél évet egy sátorban lakott, de egyszer minden holmijának hűlt helyét találta. Akkor építette ezt a kalyibát valahol Pesten, egy garázssor mögötti vasúti töltés mellett. Naponta gitározik egy aluljáróban. A barátai most egy lakókocsira gyűjtenek, abban tényleg jól élne.

wp_20170105_13_36_03_pro.jpg

Indiánnak szólítják a környéken. Volt állami gondozott társai Kínai néven emlegetik. Mindenki azt mondja róla, hogy megvédte a kisebbeket. 

Egy rokonát sem ismeri. 27 éves korában egy - tapintatosságból el nem mesélhető - ügy miatt összetört a korábban is sokat szenvedő szíve. Húsz súlyos év következett: alkoholizmus, ide-oda verődés, sorstalanság.
Két éve nem iszik, de elege lett a kiszolgáltatottságból. Másfél évet egy sátorban lakott, de egyszer minden holmijának hűlt helyét találta. Akkor építette ezt a kalyibát valahol Pesten, egy garázssor mögötti vasúti töltés mellett. Naponta gitározik egy aluljáróban. Énekelni nem akar, mert alig van foga. Hétvégén piacozik. Megkeresi a kenyérre valót. Az áramot egy akkumlátorból nyeri. Hamarosan a fogsorát is kipótolják.

Barátai egy használt lakókocsit szeretnének neki adni, abban tényleg jól élne. Kedves, őszinte, szerető szívű embert ismertek meg benne.

wp_20170105_12_35_39_pro.jpg

És ne felejtsük el megemlíteni hű barátját, Tarzant, kutyáját, aki megfogja az egeret (ma reggel a kályhából is kijött egy egér, mert ő is meleget talált Indián kályhájának parazsánál), megy vele az aluljáróba pénzt keresni, a fahordásban is segít (igen) és Szenteste ő volt itt a család.

Jó volt együtt időzni vele ebben a sokak által lenézett bódéban. Finom kávét főzött Indián, mi vittünk neki füstölt csülkös bablevest, olvasnivalót, egyebet. Jobb volt itt így együtt, mint sok álságos gazdag képmutató helyzetben. Amint mondja, Istennel mindennap beszélget. Most is közös imával zártuk a találkozót.

15934419_10211745073968427_327202188_n.jpg

Hamarosan "koncertet" szerveznek számára a Romagalériában, melynek részleteit a szervezők ugyanakkor nem szeretnék nagydobra verni. A koncert részleteiről az Evangélikus Missziói Központnál lehet érdeklődni (lásd a keretesben), a belépőjegyekkel is a lakókocsi vásárlást-tudjátok segíteni.

Aki tud, segítsen Indiánnak szerezni egy használható lakókocsit.

Indián jótékonysági koncertje február 3-án pénteken 17 órától lesz a Roma Galériában (Budapest, VIII. ker. Szentkirályi u. 7. 2. emelet.) A koncertből befolyt összeggel támogathatjátok a lakókocsi megvásárlását. 

Érdeklődés, kapcsolatfelvétel:

Evangélikus Missziói Központ 

1164 Budapest, Batthyány Ilona u. 38–40.
Tel: 400-3057, e-mail: evmis@lutheran.hu
Honlap: misszio.lutheran.hu

Igazgató: Szeverényi János (janos.szeverenyi@lutheran.hu)

Szöveg és fotók: Szeverényi János

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6612111601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása