Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Láttál már koreai vagy afrikai betlehemet? Megmutatjuk! – Fotók

Brüsszelben a Grand Place-on, ahol egykor még arról is vita folyt, hogy vajon sérti-e mások jogait, és érzéseit, ha karácsonyfát állítanak, most egy hatalmas betlehem áll a Szlovákiából érkezett feldíszített fenyőfa mellett. Ám ennél sokkal izgalmasabbak a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyházban a különböző nemzetiségű katolikus hívek által készített betlehemeket. Megmutatjuk, hogyan látják a koreaiak, vagy épp afrikaiak Jézus születését.

brusszel_foter.jpgA főtéren egy hatalmas, klasszikus betlehem áll kitömött állatokkal.
Ehhez képest teljesen más a koreai verzió, ahol mindenki helyi népviseletben van:


brusszel_koreai_betlehem.jpgAz afrikai közösség által készített betlehemben is hasonlóan dominálnak a népi motívumok:
brusszel_afrikai_betlehem.jpgA románok a hegyeik közé tették betlehemet:brusszel_roman_betlehem.jpgA legautentikusabbak azonban az arab és a keleti betlehemek:brusszel_arab_betlehem.jpg
brusszel_betlehem_arab.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6112034281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása