Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Videó: Luther landol Gundel Takács lábainál

Imázsfilm készült a reformáció 500 éves évfordulójára, melyben egy papírrepülő jelképezi Luther 95 tételét, ami a múltból elindulva a film végére eljut a jelenbe: egyenesen a népszerű televíziós személyiség lábai elé.

reformacio_500_imazsfilm_kep_2.jpg

„A Reformáció már 500 éve jelentős hatással van az életünkre” – üzeni Gundel Takács Gábor a vallási és kulturális élet megújulásának jubileumára készített imázsfilmben.

A 2016-2017-es években a Reformáció Emlékbizottság a különböző tudományos, oktatási és művészeti programok mellett számos pályázattal és kreatív kampánnyal hívja fel a figyelmet a jubileumi év jelentőségére. A reformáció emlékezetét megörökítő jövő év elején átadásra kerülő kortárs köztéri installáció, illetve a reformáció népszerű alakjait és eseményeit megörökítő GIF kampányok mellett most megjelent a Reformáció 500 hivatalos imázsfilmje is:

Az imázsfilm főszereplője a Reformáció Emlékbizottság nagykövete, Gundel Takács Gábor, aki számos közéleti, kulturális és sportműsor házigazdája. Hívő reformátusként szívesen vállalta, hogy hangját és arcát is adja a Reformáció 500 jubileumához.

„Rengeteget köszönhetünk a protestáns vallási irányzatok két atyjának, Luthernek és Kálvinnak, akik 500 évvel ezelőtt elmozdították a világot a lelki-szellemi megújulás irányába” – árulta el Gundel Takács Gábor, a Reformáció 500 nagykövete.

A film – melyben a Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákjai is szerepelnek – a MITTE Communications kreatív koncepciója alapján készült, a forgatókönyvet pedig Illisz L. László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója írta. A reformáció öröksége az egész történelmen átívelő időtálló üzenet, mely papírrepülő módjára száll közöttünk és amit már 500 éve hirdetünk: a papírrepülő jelképezi Luther 95 tételét, ami a múltból elindulva a film végére eljut a jelenbe.

reformacio_500_imazsfilm_kep_4.jpg

Fontos, hogy a reformáció 500 éves jubileumát méltóképpen ünnepeljük meg, mivel a 2017-es év is erről fog szólni. “Éppen ezért szeretnénk több csatornán is terjeszteni a reformáció üzenetét, ennek pedig egy nagyon hatásos eszköze lehet az imázsfilm” mondta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

A Reformáció 500. évfordulójára készített imázsfilmet mától mindenki megtekintheti a Reformáció 500 Youtube csatornáján, illetve egész októberben az MTVA műsorain és a rádiókban.

Forrás: MITTE Communications

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2411834353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása