Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Iszlám és Európa – Mit mond a lelkész, a rabbi és az iszlám vezető?

Lehet-e aktuálpolitikai kérdésekről pártpolitikai érdekektől mentesen beszélgetni? A 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón igazi vallásközi párbeszéd valósult meg, melynek résztvevői a fanatizmussal, a terrorizmussal, a párhuzamos társadalmakkal kapcsolatos kérdésekre is próbáltak választ találni.

Szöveg: Galambos Ádám | Forrás: evangelikus.hu

A vallásközi párbeszéd jegyében rendezték meg a Szélrózsa találkozó Iszlám és Európa című fórumbeszélgetését, amelyen Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke, illetve Darvas István rabbi és Szent-Iványi Ilona unitárius lelkipásztor ültek egy asztalhoz, hogy a 21. század egyik legfontosabb, mindennapjainkat meghatározó kérdéséről beszélgessenek.

A moderátor, Illisz L. László újságíró, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója elsőként a terrorizmus és az iszlám közötti kapcsolatról kérdezte a jelenlévőket. Bolek Zoltán válaszában kiemelte, hogy az európai iszlám közösségek elhatárolódnak a terrorakcióktól, ugyanakkor aggályát fejezte ki, hogy ezt sem a hazai, sem a nyugati média nem tekinti hírnek. „A legtöbb terrorista nem ismeri a Koránt sem, és nem nevezhető hithű muszlimnak” – fogalmazott a Magyar Iszlám Közösség elnöke.

Hogy mit mondtak a résztvevők az asszimiláció kérdéséről az ide kattintva olvasható.

A beszélgetés teljes terjedelmében pedig itt hallgatható meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6910116072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása