Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hotspot helyett Godspot: ingyen wifi a német evangélikus templomokban

Berlin-Brandenburg régió összes protestáns templomában ingyenes wifi hotspot lesz, vagy ahogy a programban nevezik: Godspot. 

Berlin-Bradenburg evangélikus egyházkerület IT-menedzsere, Fabian Kraetschmer szerint az emberek nem lettek kevésbé spirituálisak, mint régebben, de a kommunikációi felületei megváltoztak, egyre nagyobb a hangsúly az online felületeken és közösségeken. A németországi evangélikus egyház a Godspot segítségégével biztonságos, ismerős és megbízható otthont szeretnének nyújtani a digitális világban a templomi közösségeknek.

Ezen törekvés egyik állomása, hogy Berlin-Brandenburg régió 220 evangélikus templomában lesz majd ingyenes wifi hotspot, vagy ahogy a programban nevezik, Godspot. A távlati tervekben pedig az szerepel, hogy a régió mind a háromezer templomát ellássák majd vezetéknélküli internettel.

Internetezni nem csak templomon belül, hanem az épület közelében is lehet majd. Ha valaki csatlakozik a netre, elsőnek a felekezet honlapján találja majd magát, de onnan szabadon szörfözhet tovább bármerre.

500 évvel ezelőtt, 1517-ben Luther Márton megírta és kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplomra, hogy szélesebb közönség tudomására hozza őket. De ami igazán segítette Luthert abban, hogy szélesebb nyilvánosságot kapjon a reformáció ügye, az a kor egyik technikai forradalmának, a könyvnyomtatásnak volt köszönhető.

A német protestáns egyházak a reformáció 500. évfordulója előtt is tisztelegnek, amikor az internetes kommunikációs forradalom idején elindítják ezt a programot, amelyhez több ezer protestáns gyülekezet csatlakozik országszerte.

Forrás: Christianity Today444; BBC

Mi nagyon örülnénk hasonló kezdeményezésnek Magyarországon, és tudunk is egy evangélikus templomról, amelynek tornyában helyezték el a wi-fi routert. Lehet, hogy már nálunk is létezik hasonló mozgalom, csak nem szervezett formában? Derítsük ki: ha ismertek még ilyeneket, írjátok meg nekünk kommentben, facebook-oldalunkon vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra,

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr78734472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása